Вівторок, 16 квітня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Міжнародний день волонтера

Національна парламентська бібліотека України вітає співвітчизників

із Міжнародним днем волонтера!


Свято відзначається з 1985 року, коли Генеральна Асамблея ООН запропонувала урядам світу відзначати 5 грудня як день добровольця. Сьогодні волонтери сприяють перемозі України та збереженню її суверенітету, державності, територіальної цілісності, не чекаючи за це винагород.

Наші особливі вітання усім причетним до проекту «Маскувальна сітка для Армії руками волонтерів» - працівникам бібліотеки, які кожної вільної хвилини невтомно плетуть маскувальні сітки для воїнів-захисників (за 16 місяців участі у проекті – 42 сітки),  та нашим партнерам-волонтерам, які добувають і доставляють нам матеріали для виготовлення сіток, а готовий захисний засіб доправляють у зону АТО.

Про те, наскільки необхідними є маскувальні сітки для українських захисників, вояки нам пишуть з передової, коли отримують сітки,  та розповідають, коли мають нагоду відвідати бібліотеку, перебуваючи в Києві.

Окремі вітання юним волонтерам - учням київської спеціалізованої школи №211 з поглибленим вивченням англійської мови, які підтримують бойовий дух воїнів АТО своїми зворушливими патріотичними малюнками та власноруч виготовленими оберегами. Низький уклін їхнім учителям – за патріотичне виховання та формування відповідальності, почуття вірності і любові до Батьківщини у молодого покоління громадян України.