Середа, 24 квітня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Світлій пам’яті Василя Степановича Бабича

Світлій пам’яті Василя Степановича Бабича

(1932-2016)

 

imageУкраїнська культура зазнала втрати. На 84 році пішов із життя відомий діяч бібліотечної справи, бібліотекознавець, бібліограф, педагог, кандидат історичних наук, професор Василь Степанович Бабич.

Як науковець і практик бібліотечної галузі В.С.Бабич здійснив вагомий внесок у становлення та розвиток бібліотечної справи в Україні, займався розробкою актуальних питань теорії, історії і практики бібліотечної та бібліографічної роботи, постійно опікувався питаннями підвищення фахового рівня кадрів. Його науковий і творчий доробок складають понад 250 друкованих праць. Був одним із фундаторів Української бібліотечної асоціації.

Значна частина життя В.С.Бабича пов’язана із Державною республіканською бібліотекою УРСР ім. КПРС (нині – Національна парламентська бібліотека України), де він пройшов шлях від посади бібліографа до директора книгозбірні, яку очолював з 1970 по 1983 р.

З 1983 р. працював у Київському державному інституті культури (тепер – Київський національний університет культури і мистецтв) спочатку завідувачем кафедри галузевого бібліографознавства, згодом дворазово обирався деканом факультету бібліотечно-інформаційних систем.

Діяльність Василя Степановича заслужено поцінована державою. Він нагороджений орденом ”Знак Пошани”, медалями. 1982 року йому було присвоєно почесне звання "Заслужений працівник культури України".

Національна парламентська бібліотека  України висловлює  найщиріші  співчуття у цей скорботний час його рідним, близьким, друзям.